
- Cu fonduri europene s-a modernizat cantina din Galați dată în folosință acum câteva zile. Citez: “S-a investit în reabilitarea acoperişului, în arhitectura imobilului, modernizarea bucătăriei şi reabilitarea instalaţiilor, inclusiv a celor de apă canal. Prin proiect s-au achiziţionat foarte multe echipamente pentru spaţiul de gătit: dulap de refrigerare, maşină de curăţat cartofi, maşină electrică de curăţat legume şi verdeaţă, maşină de tocat carne, marmită cu încălzire indirectă, maşină de feliat legume, tigaie basculantă, maşină de gătit pe gaz, friteuză dublă pe gaz, cuptor electric, hotă, maşină de gătit cu 8 ochiuri, maşină caldă cu uşi glisante, cântar, spălătoare, pubele de inox, mese de lucru de inox, cărucior de marfă etc.” Sursa: http://www.monitoruldegalati.ro
Nu am afirmat niciodată că fondurile europene se preiau de la bugetul local sau județean.
- Alocarea fondurilor de la județ se face pe criterii politice așa cum spuneți dumneavoastră, sunt conștient de acest lucru. Acest lucru nu înseamnă că Bălăbăneștiul nu va primi nimic în următorii patru ani de zile. Depinde de cum vom negocia – cu mâna întinsă sau cu proiectul pe masă bine documentat și susținut printr-o campanie mediatică inteligentă.
- Donații pot face atât persoanele fizice cât și diverși agenți economici nu neaparat multinaționalele. Multinaționalele își maximizează profitul și oferă mai nimic din ce câștigă. Chevron a căutat să câștige bunăvoință localnicilor din Pungești cu măciuca jandarmului român și biciclete “otrăvite” date elevilor prin intermediul școlilor. Nu la multinaționale îmi este mie nădejdea ci la cei din Grivița(un exemplu aleator) care au în arendă sute de hectare din sat și pot da și ei o mână de ajutor(ulei, făină) copiilor săraci sau la cei plecați care, dacă văd că lucrurile se schimbă, vor investi o parte din munca lor în Bălăbănești și vor ridica un pic localitatea.
- Ajutoarele sociale ale părinților iresponsabili nu pot fi redirecționate. Aveți mare dreptate. Poți însă, când vine să ridice banii (carduri nu au din ce știu eu), să-i spui: uite ai doi copii și tu nu ajungi cu banii acasă înainte să treci prin cârciumă. Ai varianta să iei jumătate, de restul copiii tăi primesc tichete de masă prin care vor avea asigurată mâncarea la cantină. Nu cred că legea interzice Primăriei să caute soluții pentru familiile cu probleme.
- Cantina are ca scop primordial, cum am spus, să ofere două prânzuri elevilor care nu au ce mânca acasă sau bătrânilor care nu mai au pe nimeni. Se pot face anchete sociale periodice și stabili cu exactitate cine se încadrează în această categorie. Restul elevilor, pot și ei mânca la școală dacă părinții lor solicită acest lucru însă vor trebui să achite o taxă stabilită de cei care vor administra această unitate.
- Nu am promovat ideea de taxe pentru cei iresponsabili ci taxe pentru cei care solicită un serviciu. Repet nu putem oferi gratuit hrană tuturor elevilor. Eu dacă îmi dau copiii la școală în Bălăbănești și școala îmi oferă posibilitatea ca ei să mănânce la cantină, deoarece nu mă încadrez în lista celor care nu au nici un venit, trebuie să achit o taxă pentru ca ei să poată mânca la școală. Sper că am fost cât se poate de clar.
- Eu îmi bazez afirmațiile pe adevăr, logică și principii. Legile le respect dar dacă nu-mi oferă soluții caut căi alternative. Eu nu pot minți un om sau profita de pe urma bunăvoinței sau slăbiciunii lui. Dacă omul e gospodar merită apreciat și scos în evidență pentru munca și calitățile lui, dacă e iresponsabil trebuie să-i oferi soluții alternative arătându-i unde greșește. Partidul Verde Bălăbănești nu va apela la mici, brânză, bere și petreceri la Căminul Cultural. Preferăm zece voturi cinstite decât 200 unse și luate prin manipulări de tot felul. Acum patru ani am avut 17 voturi. Exceptând votul meu și al dl prof Pământ am avut 15 consăteni care au votat fără a li se oferi nici un avantaj material. Absolut nimic. Au votat pentru că și-au dorit un Bălăbănești curat, educat și respectat. Votul lor nu a fost irosit. Nu am contat în administrația locală (nu am avut consilieri locali) dar am redat bălăbăneștenilor și Bălăbăneștiului sute de file de poveste scrise cu dăruire și pricepere de înaintașii lor. Acestea sunt “veștile rele” care doresc eu “să se răspândească extrem de repede”.(am citat din comenariul dvs)
Florin Munteanu
Partidul Verde Bălăbănești
Notă. Comentariul îl puteți citi la rubrica Comentarii fiind atașat articolului referitor la înființarea unei cantine sociale la Bălăbănești.
Leave a Reply