Secretarul General al Federației Române de Hochei pe Gheață s-a întâlnit cu reprezentanții municipalității din Galați și Brăila, în cadrul unei acțiuni de dezvoltare a hocheiului românesc.
Prima întâlnire a avut loc la Galați, la inițiativa fostului internațional Ionel Corciovă, care a susținut echipa de seniori, iar, acum, susține sectorul juvenil al hocheiului gălățean. Corcioavă a solicitat sprijinul Federației Române de Hochei pe Gheață, care s-a concretizat printr-o întâlnire cu noul primar al Galațiului, Marius Stan.
„Împreună cu Ionel Corcioavă, am purtat discuții cu primarul Galațiului, domnul Marius Stan si consilierii sai, în ceea ce privește resuscitarea hocheiului în acest oraș de tradiție pentru sportul cu crosa și puc din România. I-am explicat domnului Stan că prioritatea este îmbunătățirea infrastructurii la patinoarul din Galați, pentru că, o infrastructură bună atrage competiții importante, care, la rândul lor, angrenează public si interes mediatic și, de aici, apar viitorii posibili hocheiști.
Un patinoar mpdernizat poate permite echipei înscrierea în campionate intertari ( Liga MOL ) si poate atrage organizarea altor competitii internationale, poate chiar a unui Campionat Mondial.
Domnul Marius Stan este cu adevarat un om se sport si a intuit această oportunitate, fiind foarte deschis in demararea unui proiect in acest sens. Argumentul nostru a fost organizarea mondialelor Grupa B la Galați, în ’79, eveniment care a reprezentat practic nașterea hocheiului gălățean care produs apoi două-trei generații de excepție”, a spus Marius Gliga.
Fostul internațional s-a deplasat apoi la Brăila, unde a avut o întrevedere cu viceprimarul Doinița Ciocan. Discuțiile s-au axat pe două direcții: înființarea unor secții de hochei la cluburile déjà existente și extinderea infrastructurii.
“Față de situația de la Galați, la Brăila lucrurile sunt puțin diferite, pentru că aici inca nu există echipe de hochei. Acesta a fost, de altfel, și punctul de plecare a discuțiilor. Pentru ca acest lucru nu a impiedicat municipalitate sa organizeze excelent un Turneu contand pentru CN de copii U 10. Premisa de la care am pornit discutia cu doamna viceprimar a fost necesitatea înființării unor secții de hochei pe gheață în cadrul cluburilor departamentale déjà existente.
După acest pas sau chiar în paralel trebuie demarate lucrările de extindere a infrastructurii. Am fost impresionat de deschiderea arătata de oficialitățile orașului pentru dezvoltarea acestui sport. De altfel, cu ocazia turneului amintit, organizat în primăvara acestui an, am remarcat impactul de care s-a bucurat aceasta competitie, la eveniment fiind prezenți mulți spectatori, precum și oficialitățile la nivel înalt al orașului.”, a explicat Gliga.
Patinoarul din Brăila este construit la standarde internaționale din punct de vedere al dimensiunilor, însă pentru a deveni eligibil pentru organizarea unor competitii importante, are nevoie o mantinela corespunzatoare cu plexiglas, montarea unei instalații de iluminat care sa permita transmisiile televizate, vestiare și, nu în ultimul rând, acoperirea completa a patinoarului, pentru că acum nu beneficiază decât de o prelată. Aceasta ar permite functionarea pe o durata de cel putin 8 luni pe an si ar rentabiliza functionarea bazei, destinata deocamdata activitatilor de agrement.
“Impreuna cu Presedintele FRHG, Domnul Tanczos Barna am redactat o scrisoare de intentie in care ne oferim sprijinul pentru extinderea activitatii hocheistice si in Braila si implicarea acestui oras in Programele de Dezvoltare pe care Federatia noastra le are in derulare” a concluzionat Marius Gliga.
Sursa: http://www.rohockey.ro/
Leave a Reply