R. Bună ziua!
D. Bună ziua!
R. Spuneți-ne vă rog cum vă numiți și care este funcția pe care o ocupați în școala „Gheorghe și Maria Tașcă”?
D. Numele meu este Anca Butunoi și sunt directorul școlii gimnaziale „Gheorghe și Maria Tașcă” Bălăbănești.
R. Cum vă împăcați cu noua funcție de director al școlii?
D. Este o funcție ce implică o responsabilitate imensă dar cu ajutorul cadrelor didactice sper să-mi îndeplinesc cu succes atribuțiile.
R. Doamna director, ați putea să ne prezentați o sinteză a situației școlare a anului trecut ? Au intervenit schimbări începând cu acest an?
D. Schimbări au survenit, ca în orice domeniu, dar, cum oamenii sunt mai reticienți, nu au putut fi puse în aplicare. E vorba de comasarea școlii Bursucani.
R. Ați întâmpinat dificultăți în începerea noului an școlar? Care ar fi acelea?
D. Dificultăți au fost în special cu „migrația” cadrelor didactice dar, în final, am reușit să rezolvăm aceasta situație într-un timp cât mai scurt.
R. Ce ne puteți spune în ceea ce priveste disciplina elevilor și notele la purtare?
D. Comparativ cu situațiile prezentate în mass-media, elevii noștri încă au respect, bun simț și nu există probleme disciplinare deosebite. La urma urmei, sunt copii …
R. Care este relația actuală profesor-elev?
D. Din punctual meu de vedere, este o relație deschisă, de comunicare reciprocă, ce urmarește desfășurarea actului instructiv-educativ în condiții optime.
R. La ce discipline şcolare manifestă mai mult interes elevii din Bălăbănești?
D. Preferințele elevilor sunt diverse: de la sport și desen până la lb. română, matematică, geografie și fizică. Depinde, cred, și de personalitatea profesorului.
R. Cum vedeți activitatea desfășurată de colegii d-voastră la catedră?
D. Fiecare cadru didactic dă dovadă de profesionalism, fiind conștient de importanța pe care o are în formarea elevilor, atât din punctul de vedere psihic cât și intelectual.
R. Ce schimbări sau activităţi v-aţi propus să organizaţi în şcoală?
D. Pe lângă activitățile clasice (serbări organizate cu diferite ocazii) ne-am propus să dezvoltăm parteneriate cu școlile din zonă.
R. Bălăbăneștiul are un site de promovare al localității. Cum vedeţi această iniţiativă? Sunteți dispusă să colaborați în vederea îmbunătățirii acestuia ?
D. Inițiativa de a promova comuna Bălăbănești pe calea internetului este de apreciat iar o colaborare ar fi benefică de ambele părți.
R. Vă mulțumim pentru amabilitatea și deschiderea de a ne acorda acest interviu și vă dorim un an școlar cât mai bun și plin de realizări profesionale.
D. Vă mulțumim pentru urări.
Interviu realizat de: Anca Munteanu
spartacus says
PE timpul comunistilor scoala isi facea simtita prezenta in viata comunei dar acum intrat untr-un con de umbra putini elevi mai participa la olimpiade scolare acum de abia trec clasa.Normal era ca dascali din ziua de azi sa isi depaseasca fosti profesori dar e taman tocmai invers nu sunt in stare macar sa-i educe sa respecte pe cei mai in varsta oare fac ore de dirigintie ca nu se vede.