Noiembrie 2012. Se apropie cu paşi repezi alegerile generale din România. La pachet cu scrutinul electoral vine şi referendumul local de la Roşia Montana. Mai pe înţelesul tuturor, munţii de aur ai ţării sunt la mâna edililor din zonă susţinuţi direct sau indirect, pe toate planurile, de investitorul strategic! După atâţia ani de stagnare aceasta soluţie democratică a fost subtil recomandată de la Cotroceni, a sugerat-o însuşi preşedintele nostru hulit Băsescu, iar ….. guvernului nostru drag Ponta nu-i displace deloc ideea!
Imediat după alegeri va demara şi războiul de uzură şi de poziții al gazelor de şist. Primul asalt a fost respins, însă Chevron nu doarme şi nu renunţă. Cum autorităţile româneşti sunt căpuşite de tradători şi lichele, chevroniştii au soluţii şi sprijin din belşug.
Alegerile vin şi trec. Rezultatele sunt mai mult decat previzibile. Câştigătorii se ştiu – alte măşti, aceleaşi feţe. Pierdanţii se ştiu şi ei – românul de rând, şi-a lui vatră strămoşească numită România.
Într-un interviu acordat ziarului “Adevărul” consilierul pe probleme strategice, de securitate şi economice al premierului Victor Ponta, generalul american în retragere Wesley Clark, face următoarele afirmaţii. Citez (“Adevărul” 20 noiembrie a.c.):
“Treaba mea aici este să sprijin dezvoltarea economică, să sprijin crearea de oportunităţi de afaceri în România. Ne concentrăm în domenii cum sunt exploatarea resurselor minerale, agricultura, hidrocarburi, sectorul sanitar şi alte zone în care putem aduce tehnologii şi investiţii care să creeze locuri de muncă”
“În primul rând, ideea este să folosim resursele minerale şi de hidrocarburi pentru a genera venituri pe care Guvernul le poate direcţiona spre dezvoltarea agriculturii, educaţiei şi a sistemului sanitar”.
“Sunt implicat în afacerile din America în ceea ce priveşte petrolul, gazele, biocombustibilul, energia eoliană, energia solară, energie electrică şi baterii. Ştiu destul de multe despre aceste tehnologii. Ştiu că gazul de şist are un viitor extraordinar în România“
“Noi folosim în America tehnologia fracturării hidraulice în mod foarte sigur. Nu produce cutremure importante, nu afectează apele din subteran, din moment ce lucrurile se petrec la mii de metri adâncime”.
Ceea ce afirmă consilierul domnului Ponta am mai auzit, numai că nu suntem atât de imbecili să-l credem. Pe cuvânt!
Autor: Florin Munteanu
Notă. Puteţi citi interviul complet realizat de Ion M. Ioniţă şi Sabin Orcan (Adevărul) AICI.
Leave a Reply