Această unitate este în faza de construcție. Viitoarea locație a obiectivului este fostul teren de sport al Școlii „Gheorghe și Maria Tașcă”!
Grădinița de copii – Istoric
A existat şi a avut o activitate discontinuă, cu personal puţin şi necalificat, fără mijloace de învăţământ. O activitate de tip învăţământ preşcolar a fost şi în perioada 1929-1931 în locuinţa lui Mihalache Mardare, în prezent casa lui Costică Şt. Codreanu (Blaj). Activitatea a fost desfăşurată de una din fiicele lui Antonescu, zis Cârjan. După 1949-1950 se deschide învăţământul preşcolar, având ca educatoare pe Aurelia Balaban. Aceasta, după o scurtă perioadă de activitate, trece la învăţământul primar (clasele I-IV), unde activează până în 1956, când este trecută pe postul de educatoare pentru care avea pregătirea necesară. A defăşurat această activitate până în 1966, când se transferă la Tg. Bujor. A urmat o perioadă de timp când funcţia de educatoare a fost ocupată de persoane cu pregătire medie.
Din 1971 funcţia de educatoare este ocupată de Creţu Aneta (Nebunelia), până în 2001, o educatoare cu rezultate bune în muncă. La şcoala de pe vale (şcoala primară nr.1) educatoare a fost Margareta Codreanu (Nechifor) până la desfiinţarea şcolii primare nr.1, între 1964-1965.
Material extras din lucrarea „Monografie – Bălăbănești un sat de răzăși” – Autori: Nicolae Pământ, Delia Guță Pământ și Florin Munteanu.