Unde îşi desfăşoară clasele de elevi ale şcolii “Gheorghe şi Maria Taşcă” orele de educaţie fizică şi sport? Pentru cine se construieşte viitoarea grădiniţă din Bălăbăneşti? Era necesară? De ce tocmai pe bucăţica de teren de sport a şcolii? Cât teren a avut şcoala din Bălăbăneşti în 1990? Cât mai are acum? Unde este diferenţa? Cât teren a lăsat fam. Taşcă pentru educaţie şi cercetare în comună? (o întrebare care necesită cercetare şi pe care o vom mai aduce în discuţie deoarece nu putem uita generozitatea acestor intelectuali de înaltă ţinută profesională şi morală) Ce beneficii are comuna în urma instalării generatoarelor eoliene din Dealul Morii? De ce nu se respectă legea transparenţei în administraţie? Cine sunt cei care fură şi distrug fondul forestier privat şi cel al Primăriei?
Dacă mergeţi prin pădurea nouă, plantată de vechea şi-n mare parte actuala administraţie (un lucru extrem de bun care l-am menţionat la momentul respectiv), veţi constata că salcâmii cei mai frumoşi au dispărut. În ce curţi au ajuns? Cum se fac angajările la Primărie? Pe ce criterii? Se fac evaluări periodice ale angajaţilor din această instituţie? Dacă nu, de ce? ….
Referitor la măsura 141, ne interesează respectarea legii. Şi aici practic şi logic, nu poate nimeni demonstra că o persoană poate îndeplini şi funcţia de Primar şi calitatea de PFA (legea nu permite să ai angajaţi) când vorbim de o fermă de ovine destul de mare. Mai mult, măsura 141 impune ca o parte din producţie să fie comercializată or legea nr. 161-2003 (reactualizată în 28.05 2007) precizează clar faptul că aleşii locali sunt incompatibili cu calitatea de comerciant persoană fizică. Nu acuzăm pe nimeni de nimic, ci doar facem o constatare. Ceilalţi din comună care au proiecte pe această măsură şi respectă legile şi condiţiile impuse sunt de apreciat şi evident un exemplu de urmat. Am dori să cunoaştem şi noi unul, doi, trei … să-i promovăm.
Autor: Florin Munteanu
Mitica says
Florine, oriunde te-ai afla, te rog posteaza;” Produsul Transcedental in Mecanica Cereasca”pentru ca bunul cel mai de pret este cunoasterea,asta pentru ca Procopiu si-a purtat pasii pe aceste meleaguri mirifice,si ca sa te motivez si mai mult iata dovada continuitatii noastre in cercetatare.Multumesc.
Florin says
Pentru Kant problema fundamentală a fost : “Cum pot să gândesc unitar cerul înstelat deasupra mea şi legea morală din mine.” Cunoaşterea este una transcendentala. Transcendentalul este termenul central pe care îşi intemeiază Kant gândirea. Sursa: http://www.ipedia.ro/immanuel-kant-430/
Nu pot merge mai departe deoarece sunt nesemnificativ – cunosc prea puţin şi acord prea multă importanţă lucrurilor mărunte din viaţa de zi cu zi. Ce “neliniştit” a fost Kant când uitându-se pe fereastră a constatat dispariţia copacului “monument”. Practic în acel moment descoperea un nou univers …. iar noile detalii îl derutau, îl oboseau, îl intrigau, îl atrageau ….
Edu.ro says
Gradinita noua este necesara deoarece spatiul actualei gradinite este impropriu. Are acces comun cu o sala de clasa, este degradat, nu asicura o izolatie termica, pe timpul iernii abia se ating 15 grd. C.Hidroizolatia este defectuoasa,grupul sanitar este in curte!Nu se poate spune ca aceste conditii primitive duc la dezvoltarea psiho-sociala a copiilor.Eolienele pot aduce impozit pe profitul incasat , de 16% si 6,5 % la sanatate!Teren pentru ed.fizica de unde?Nu uitati ca s-au redobandit proprietatile pana la a noua spita(vezi terenul dlui Pamant luat de la o matusa Tamara si vandut cand inca era director de scoala lui Moise Maricel)!
florin says
Grupul sanitar este în curte ?!!! Nu voi, renumiţi manageri de proiecte din Primărie, aţi făcut lucrările de renovare şi aţi construit toalete şcolilor din comună în curte?!! Nici măcar nu le-aţi igienizat şi înlăturat pe cele vechi! Iar cele noi sunt tot atât de “primitive” ca şi cele vechi, mai mult unele chiar nefuncţionale! Dezvoltarea “psiho-socială” a preşcolarilor din Bălăbăneşti nu se poate face în detrimentul elevilor, cu atât mai mult cu cât raportul preşcolari-şcolari este de 1 la 7. Nu umblaţi cu diversiuni că nu ne păcăliţi. Era necesară amplasarea grădiniţei pe terenul de sport al elevilor?!! Ceea ce afirmaţi este o ABERAŢIE. Nu cunosc situaţia d-lui Pământ dar ştiu că, edilul şef de când a preluat funcţia şi-a tras şi el prin cumpărări şi moşteniri (unii zic dubioase sau la “a noua spiţă”) aproximativ 15 ha, din care cam două de pădure. Să ne fie cu iertare dar bătrânii satului ştiu cam cine a avut şi cine nu a avut pădure. Referitor la eoliene, afirmaţia dvs nu răspunde la întrebarea din articol. Ne refeream cu precădere la beneficiille comunei nu la bugetul de stat.
Prezentaţi public expunerea de motive privind construcţia noii grădiniţe şi apoi vorbim şi de izolaţie, la faţa locului. Oamenii din sat ne-au spus că grădiniţa a devenit prioritate deoarece “NORA” ar avea nevoie de sediu nou. Să fie sau nu adevărat?!
dacia says
Din pacate nu avem copii dar poate ii clonam si asa o scoatem si noi la liman .Pentru patru sau cinci copii nu prea se merita sa construiesti o gradinita.Sa vezi cum vin la scoala lihniti de foame si arata ca niste copii subnutriti din lumea a treia atunci mai speri ca viitorul tarii e in mainii bune.
cata says
cum va permiteti sa ne faceti copiii subnutriti?In luptele voastre politice macar pe cele mai inocente fapturi de pelume lasti_le in pace ,s_au poate nu aveti asa ceva pe acasa,eu am si e revoltator sa_mi faceti copilul SUBNUTRIT,RUSINE.,RUSINE,si sa stiti ca ma abtin sa nu va spun cateva cuvinte de “duh”.cat despre “nora” am inteles ca are loc de munca la Barlad,asa ca……aici nu vad decat o razbunare personala,si stiti care_i treaba cu razbunarea?e greu sa cobor la acest nivel de MAHALA.
dacia says
Eu faceam aluzie la copiii celor saraci care nu au ce sa le dea sa manance si traiesc doar din alocatia lor ca altfel ar fi muritori de foame.
Edu.ro says
Domnule “Florin”care vorbesti la obiect, cum puteau fi construite grupurile sanitare in incinta scolii daca scoala are in structura doar 4 sali de clasa , o cancelarie si un secretariat?Situatia asta este in toata tara , doar la localurile noi , proiectele sunt cu grupuri sanitAre in incinta ! E vinovat domnul primar ca a scazut dramatic populatia si nu mai exista sporul natural? Atunci sa desfiintam si scoli si gradinite si sā ne analfabetizam ca abea nu mai putem sa ripostām pe net.Bārfele cu care esti alimentat nu sunt de actualitate ,risti sa-ti pierzi din credibilitate, nora dlyi primar este titular la Bârlad. O tot freci cu cele eoliene, nu intelegi ca situatia contractuala este intre proprietarul de teren si firma ce amplaseaza eoliene, dar ce mai, cred ca nu te duce capul!Ai transformat acest site intr-o tidula de manifestare a frustarilor! Lasā- ne in pace!
florin says
1. Atenţie la limbajul de exprimare şi la ortografie, am pretenţii la dvs pentru că folosiţi adresa Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
2. Dacă a scăzut dramatic numărul de copii în sat de ce se construieşte o grădiniţă nouă pe terenul de sport al şcolii?! Nu aţi răspuns la întrebare.
3. Situaţia contractuală nu este aşa cum o prezentaţi dvs(minţiţi); Primăria avea pârghiile necesare pentru a câştiga legal anumite beneficii pentru comună.
4. Dacă şcolile nu au fost prevăzute cu toalete interiore în proiectul iniţial se puteau construi corpuri adiacente clădirilor principale în care să fie amplasate grupuri sanitare sau reutiliza anumite spaţii în scopul menţionat. Exemplu şcoala din Lungeşti unde toaleta nouă (nefuncţională) s-a construit în bătaie de joc. Cine a proiectat-o şi recepţionat lucrarea este responsabil.
5. Nu mă interesează unde este titular nora d-lui Primar. Întrebarea era ironică dar aţi muşcat din plin. Mai recitiţi odată ce am scris.
6. Pe cine reprezentaţi dvs? Citez: “Lasă-ne în pace!” Aveţi procură?
7. Eu zic aşa, dacă pe mine “nu mă duce capul” să chemăm o firmă de audit să evalueze lucrările şi documentaţia în cazurile menţionate. Dacă pe 15 septembrie elevii din Bălăbăneşti nu au teren de sport o să anunţ personal presa centrală, locală şi autorităţile şcolare judeţene şi centrale să vină să facă lumină în acest caz.
8. Am transformat acest site într-o pagină de adevăr şi verticalitate. Şi tare vă mai deranjează acest lucru.
By Florin says
Mama ce hahalera mai esti!Habar nu ai de nimic,ai un singur of, WC-urile scolii sunt specialitatea ta si terenul de sport!Cheama auditul si hraneste-te in continuare cu ura si razbunare!Ai mari probleme cu mansarda!Ce mai,te iei de toata lumea,parca ai fi buricul pamantului. Esti penibil!Eu nu stiu cum mai ai tupeu sa mai vii prin comuna cand denigrezi in asa hal.Ai mari frustrari si crede-ma nu ai sa reusesti nimic in viata cu asa un caracter!
Florin says
Hahaleră, tupeu, … ameninţări …. aşa aţi fost educaţi unii dintre voi. Eu zic să trecem la fapte. Vorba lungă sărăcia omului.
s andi es says
De cuvintul ..HAHALERA.. l am auzit pe Gigi Becali la o emisiunea lui MARUTA de la PROtv.
A adus o oaie a mulso si a baut laptele, acolo in platou si i a spus lui Maruta ..daca nu bei
si tu esti o hahalera.
Vii si tu FLORINE cu oile primarului le mulgi in primarie bei lapte pina te saturi, apoi inviti
pe cine vrei de acolo.
Cine nu vrea sa bea este o h………?????? Eu nu beau! Tu bei ?
s andi es says
Precizare : pentru “By Florin” am comentat m ai sus.
By Florin says
precizare:by Florin#de Florin,sunt de acord sa vina Florin ca sa mulga oile primarului,ar avea incarcare de o norma pe zi.Sa vada ce munca este la stana si dupa aia sa vad,daca mai are curaj sa mai bata campii
de-ale carnavalului says
FLORINE DACA TOT CORESPONDEZI CU DOMNUL PAMANT INTREABA-L DE CE NUMAI ESTE TEREN DE SPORT? ASTEPT RSP……
florin says
Întrebarea dvs are un răspuns simplu. Jumătate este cultivat cu porumb, pe cealaltă jumătate s-a turnat o fundaţie prin 2009 dacă nu mă înşel. Noile întrebuiţări au fost date şi puse în aplicare cu acordul autorităţilor locale. Nu este nevoie să-l întreb pe dl Pământ deoarece acum trei luni am fost la faţa locului. Numai bine.
dacia says
As avea o intrebare dar cine sa se joace pe terenul de sport ca copii in satele noatre sunt pe cale de disparitie abia se naste un copil pe an in satul nostru .Asadar facem ceva doar sa fie muzeu cum este si biblioteca comunala ,mai bine am construi ceva util comunitati dar terenul de sport nu e necesitate acum.
florin says
Câteva precizări care sper să lămurească şi întrebarea dvs:
1. Şcoala a avut teren de sport şi se putea întreţine cu investiţii minime.
2. Din informaţiile pe care le avem la şcoala din sat sunt înscrişi în jur de 100 de elevi.
3. În programa şcolară sunt incluse orele de educaţie fizică şi sport. Această măsură este impusă de Ministerul Educaţiei din România, nu de Florin Munteanu din Canada.
4. Cei care l-au ocupat nu au nici un drept deoarece nici măcar nu au avut teren acolo.
5. Există o sentinţă dată în care şcoala are câştig de cauză, dar nu s-a dorit a fi pusă în aplicare.
6. Urmaşii familiei Taşcă au lăsat pentru procesul educaţional, la Bălăbăneşti, 23,55 ha. Această iniţiativă ia aparţinut dlui George-Felix Taşcă la începutul anilor 90.
7. Dacă se naşte doar un copil pe an în sat, ceea ce nu cred, de ce se construieşte o grădiniţă nouă… pe terenul de sport!
8. Un teren de sport nu necesită investiţii uriaşe prin urmare nu generează datorii la bugetul local.
9. Biblioteca este necesară însă are nevoie de un management performant. Trebuie diversificat rolul bibliotecii – ea nu poate supravieţui doar ca instituţie unde se merge pentru a se împrumută o carte, două pe lună.
10. Un teren de sport într-un sat de 600-700 locuitori este întotdeauna util comunităţii atât elevilor cât şi celor care ar dori să facă mişcare la sfârşit de săptămână.
Numai bine.
dacia says
Nu prea iti mai arde de facut sport la cata saracie e in satul nostru dupa apa chioara nu ii mai arde de sport . Ideal ar fi sa vina cativa investitori sa ne ofere locuri de munca si pe urma mai vedem.
dacia says
SI nu se intelege un singur lucru populatia din sat e imbatranita si tineret este foarte putin si cine sa citeasca poate papa BENEDICT AL II-LEA de la ROMA.