
Primul proiect pe care Partidul Verde îl va susține dacă va primi votul bălăbăneștenilor este inființarea unei cantine sociale la Bălăbănești unitate care să ofere două mese pe zi tuturor copiilor și elevilor din comună dar și persoanelor bătrâne și nevoiașe.
Iată mai jos o serie de avantaje ale acestui proiect:
– reducerea abandonul școlar și suport familiilor cu probleme
– o alimentație sănătoasă și regulată ce va contribui la îmbunătățirea rezultatelor la învățătură
– creșterea gradului de socializare și comunicare între elevi
– o soluție pentru producătorii de fructe, legume, ouă, miere etc. din comună prin care își pot valorifica produsele
– noi locuri de muncă și noi oportunități de dezvoltare pentru întreprinzătorii locali
Pentru realizarea acestui proiect se pot accesa fonduri europene, fonduri din bugetul local și județean, donații, sponsorizări, se pot redirecționa o parte din banii primiți de la stat ai părinților iresponsabili și se pot percepe taxe în funcție de situația financiară a fiecărei familii.
Florin Munteanu
Partidul Verde – Bălăbănești
P.S. Verde-n față! Împreună putem schimba Bălăbăneștiul în bine. Fără suportul dumneavoastră echipa verde nu poate face nimic! Vă așteptăm să veniți alături de noi cu propuneri, soluții, sesizări etc.
NonBalabanesten says
1. Cu fonduri europene nu poti face cantine sociale sub nici o formă. Aceste fonduri nu se preiau de la bugetul local sau județean. Aceste instituții pot fi parteneri.
2 Bugetul local depinde și de alocarea “de la judet”. Câți consilieri județeni o să aibă acest partid?! Dacă se păstrează ponderea actuală 5%.
3. Fără investitori în zonă nu aveti de unde primii donatii. Sponsorizările pentru un proiect de asemenea anvergura le pot face doar multinationalele. (ex zonele miniere sau Mioveni s.a).
4. Ajutoarele sociale (a ” părinților iresponsabili”) nu pot fi “redirecționate”. Nici executorii judecatoresti nu se pot atinge de ele.
4b. Pentru a schimba legea îți trebuie suportul unui partid cu o majoritate parlamentară. Aici nu e cazul.
5. La capitolul taxe exact aceiași problemă de la punctul 4.
6. Cine ar stabilii indicatorii pentru aceste taxe? Are cineva o metodă de calcul care să respecte principiile elementare de egalitate de sanse.Există un studiu de impact social sau macar unul pentru capitotul financiar?
7. De ce ai promova ideea de taxe pentru cei “iresponsabili”? Veștile ” rele” se răspândesc extrem de repede. Ajung deformate la cei responsabili și pierzi ambele categorii. Aș fi detaliat fiecare punct dar am scris de pe telefon.
Florin says
Mulțumesc pentru comentariu. Voi reveni cu un articol detaliat în care voi răspunde punctual fiecărei observații.
Numai bine,
Florin Munteanu
George says
Cit mai dureaza ? (revenirea) Curios sa vad cu ce se va termina initiativa… Sau…deja ?