Ieri, la Galaţi, s-a încheiat ultimul turneu din grupa C, a campionatului naţional de juniori U12. Gladiatorii s-au impus în toate cele cinci partide disputate, calificându-se, cu punctaj maxim, în Superligă – între primele şase echipe din ţară.
Iată mai jos tabloul rezultatelor:
Gladiators Galaţi – Corona Braşov 12 – 2
Gladiators Galaţi – Corona Braşov 15 – 2 (meci restant)
Gladiators Galaţi – Triumf Bucureşti 10 – 3
Gladiators Galaţi – Steaua Bucureşti 4 – 1
Gladiators Galaţi – Şoimii Bucureşti 5 – 0
Lotul de jucători folosit în aceste dispute a fost unul eterogen ca vârstă, antrenorul acordând şansa de a juca şi unor boboci de la U10, printre debutanţi numărându-se şi Emilia Munteanu, fiica actualului tehnician al gladiatorilor.
Odată cu încheierea turneelor de calificare la categoriile U12 şi U14 antrenorul Cristi Munteanu a ţinut să menţioneze faptul că vor urma confruntări extrem de dificile cu echipele din Harghita şi Covasna, confruntări în care nu se poate baza pe câţiva din componenţii de bază deoarece o parte din ei au fost transferaţi în Austria unde condiţiile de pregătire sunt net superioare celor de la Galaţi, iar o altă parte sunt accidentaţi, situaţie în care se află căpitanul şi golgheterul echipei Dragoş Petrică, sau şi-au exprimat dorinţa de a nu mai evolua la echipă din motive personale, fie s-au mutat în altă localitate(ţară) cum este cazul unuia dintre liderii echipei Mădălina Vânătoru, fie au renunţat la hochei datorită programului extrem de încărcat.
Tehnicianul gladiatorilor doreşte să transmită mulţumiri tuturor juniorilor şi părinţilor acestora pentru încrederea şi înţelegerea acordată, sacrifiiciile făcute şi rezultatele obţinute, iar celor care nu vor mai îmbrăca tricoul echipei, le doreşte succes la noile echipe sau în noile domenii de activitate alese.
În următoarele etape ale campionatului naţional, gladiatorii gălăţeni şi-au fixat ca obiectiv un loc pe podium la categoria de vârstă U12, iar la U14, clasarea la finalul competiţiei printre primele cinci echipe din ţară, obiective ce ar putea fi îndeplinite chiar dacă, aşa cum aminteam anterior, lotul de jucători va suferi modificări importante, nucleul grupului de sportivi fiind acum sub vârsta (unu-doi-trei ani mai mici) de participare la categoria U14.
Cum sezonul de hochei este unul scurt şi încărcat, gladiatorii şi-au făcut deja bagajele pentru Viena urmând ca în următoarele zile să dispute întâlnirile din cadrul ultimului turneu la categoria U13, cu echipele din primul eşalon al campionatului de juniori al Austriei.
Vom reveni cu noutăţi despre aventurile gladiatorilor, după turneul din capitala mondială a valsului şi a eleganţei, când se va încheia primul sezon al unei echipe de juniori de hochei pe gheaţă, din Galaţi, într-un campionat intern al altei ţări – o premieră pentru sportul cu crosă şi puc de la malul Dunării.
La început de An Nou, echipa Xpress Bălăbăneşti, transmite gladiatorilor gălăţeni – multă sănătate, voinţă, noroc, putere de concentrare şi un parcurs cât mai bun în toate competiţiile naţionale şi internaţionale în care s-au înscris.
echipa xpressbalabanesti
Anonim says
Dc ati starnit acei copii atunci cand ia-ti dus la galati si ia-ti bukurat degeaba daca spuneti ca tot vrei sa aveti cu ce va lauda satul dc nu ii duceti mai des? sau atunci a fost asa doar sa-i amagiti?
Florin says
1. Distanţa Bălăbăneşti – Galaţi este de 90 de km, iar timpul necesar parcurgerii acestei distanţe dus-întors, iarna, ar fi în jur de două – trei ore traseul fiind destul de obositor pentru copii.
2. Programul la Patinoarul Dunărea din Galaţi este foarte încărcat şi de multe ori orele de gheaţă ale Gladiatorilor coincid cu orele de la şcoală.
3. Au fost copii, cu părinţi din Bălăbăneşti stabiliţi la Galaţi, însă au renunţat deoarece după cum am mai scris hocheiul pe gheţă este un sport frumos dar cere sacrificii.
4. Am încercat realizarea unei baze sportive la Bălăbăneşti, unde am fi putut să amenajăm şi un patinoar descoperit pentru perioada de iarnă când temperaturile scăzute ne-ar fi oferit câteva săptămâni condiţiile necesare patinajului însă administraţia locală nu şi-a dat acordul şi nici nu a susţinut acest proiect deşi fondurile şi echipamentul sportiv nu afectau bugetul local fiind din surse private.
5. Noi nu am amăgit copiii din Bălăbăneşti. În 2010 a fost o acţiune de promovare a hocheiului pe gheaţă cu prilejul sărbătorilor de iarnă. Acest gen de acţiuni, de promovare a sportului, au avut loc şi anul trecut la Bălăbăneşti când s-au organizat meciuri de fotbal cu elevii şcolilor din comună însă şi atunci am întâmpinat dificultăţi. Am scris despre aceste lucruri la momentul respectiv.
6. Nu ne ocupăm cu “lăudatul satului”.
7. Mulţumim pentru întrebări. Vă aşteptăm pe site-ul comunei cât mai des cu opinii, propuneri şi iniţiative. Vă dorim un An Nou plin de bucurii şi împliniri.
dacia says
Asta ne mai lipsea patinoar da cine sa se dadea pe patinoar ca copiii in comuna nu prea sunt ca babele nu mai nasc
Florin says
“Babele” de care vorbeşti merită respect, nu luate în derâdere. Cât despre numărul copiilor, dacă tot îţi dai cu părerea, poate ne prezinţi o statistică. Uite te ajutăm noi, stabileşte ca punct de reper Şcoala “Gheorghe şi Maria Taşcă”, şi încearcă să afli câţi copii sunt pe o rază de 10-15 km în toate instituţiile şcolare şi preşcolare din zonă. Când afli răspunsul să ne anunţi şi pe noi să vedem dacă datele pe care le obţii sunt identice cu calculele noastre. Succes!
dacia says
Era doar o figura de stil cu cuvantul babele ” in sensul ca nu mai exista populatie in zona comunei Balabanesti si ca tineretul este descurajat de catre autoritati poate nu stiati dar in comuna sunt ciocoi si slugii practic ne-am intors in feudalism dar numai asa sa ne dam cu parerea e usor stie greutatile cine traieste in comuna.
Florin says
1. Nu aţi răspuns la întrebare.
2. Am înţeles sensul afirmaţiei dvs, însă nu toate “figurile de stil” sunt plăcute. Mai folosiţi şi eufemisme, nu de alta dar limba română este extrem de bogată.
dacia says
SI tineretul este fugarit din sat si cei care mai raman nu au alta solutie decat sa isi astepte moartea ca loc de veci mai sunt la bisericica ca nu sau vandut toate .
dacia says
Poate sunt copii si nu stim noi dar pe an se nasc 2-3 copiii poate ii clonam si vor fi mai multi .